Tortul de Nunta

Dupa ce se presupune ca ati reusit sa puneti la punct cele mai multe dintre lucrurile legate de nunta, ati ajuns si la momentul alegerii tortului potrivit.

Nu trebuie sa va grabiti decat daca situatia o cere, altfel puteti alege din zecile de patiserii si laboratoare care reusesc sa satisfaca orice gust al oricarei mirese.Sa alegi tortul de nunta poate fi una dintre cele mai dificile sarcini. Pana la urma, e protagonist in unul dintre cele mai importante momente al nuntii.

Tortul de nunta sau tortul miresei este unul dintre elementele centrale atunci cand vine vorba de organizarea si traditiile unei nunti. Indiferent de sortimentul preferat, tortul trebuie sa arate bine si, fie ca e inalt sau nu, sa aiba un gust excelent. Alegerea lui presupune mai multe etape, de la degustari, stabilirea compozitiei si crearea unui design potrivit, la trecerea in revista a alergenilor si detaliilor legate de transport.La fel de importante sunt si elementele cu care tortul poate fi ornat cum ar fi frisca, martipanul, florile de martipan, flori naturale, ciocolata  etc.

In primul rand, stabiliti din timp ce va doriti (dimensiuni, greutate, aspect si compozitie). Tortul de nunta ar trebui comandat cu cateva luni inainte de eveniment, mai ales daca nunta are loc in plin sezon. In plus, odata ce dati comanda de tort (si, ideal, achitati si o parte din bani), ati scapat de aceasta grija si va puteti ocupa de celelalte detalii ca totul sa iasa perfect. Preturile variaza de cele mai multe ori în functie de complexitatea lor si de calitatea ingredientelor. Cel mai bun exemplu ar fi folosirea de frisca naturala (BIO) sau frisca de comert, si de aici stim cu totii ca diferenta de pret este destul de mare.

Un alt ”deliciu” al tortului de nunta îl constituie figurinele asezate pe acesta spre încântarea invitatilor. Puteti alege dintre multele figurine disponibile atat în magazinele de specialitate sau chiar pe internet. Vorbim despre un mire si o miresica in ipostaze haioase, fie cu barbatul legat cu catuse sau sub pantoful miresei, fie o mireasa ce escaladeaza vitejeste tortul in cautarea mirelui ascuns, etc.

Daca iti doresti o umplutura fructata – de fructe de padure sau citrice, ori una mai onctuoasa, precum mocha sau ciocolata; acestea sunt tipul de ingrediente care fac diferenta in materie de gust. Optiunile exotice, de exemplu, precum fructul pasiunii, s-ar putea sa te coste mai mult asa ca intreaba de la bun inceput cat de mult creste factura cu o astfel de alegere.  Alte cateva optiuni comune pentru umplutura sunt – cremele de fructe proaspete, mousse-urile si glazura de unt.

Gandeste-te ce stil de tort îti doresti. Incearca pe cat posibil sa îl asortezi cu celelalte elemente de decor înconjuratoare, cum ar fi unele decoratii ale salii, unele elemente de design ale rochiei sau chiar a buchetului miresei.

Majoritatea cofetariilor serioase au site-uri sau pagini de Facebook unde isi expun lucrarile; nu e cazul, desigur, sa scoti din competitie o cofetarie pentru ca nu e prezenta in online. Cu un simplu telefon poti sa-ti faci o idee despre cum lucreaza. Intreaba cum isi definesc stilul – traditional, elegant, modern, feeric, complex. Nu uita sa intrebi un pret estimativ per invitat. Dupa ce ai trecut prin pasii acestia, alege trei cofetarii care ti-au ramas in minte si programeaza o degustare.

Producatorii de torturi va pot oferi o varietate de suporturi pe care acestea pot fi asezate, sau tortul in sine poate fi format din minitorturi ce reprezinta cate o portie pentru fiecare invitat. O portie de tort pentru un invitat poate cantari în jur de 100 – 150 de grame, asta si în functie de numarul de invitati.

De obicei, tortul se serveste in cadrul unui moment special dedicat. Cei doi miri il vor gusta, fiecare hranindu-l pe celalalt, dupa ce il taie, iar acest gest semnifica tandretea si grija pe care si-o poarta unul altuia.

Extravaganta nu este ceva neobisnuit pentru o nunta. Iar daca mirii isi doresc ca ceva sa epateze la nunta lor, pot sa investeasca energia aceasta in obtinerea unui tort special care sa ramana drept referinta atat pentru ei cat si pentru invitati. Pe vremuri, extravaganta se obtinea prin dimensiune; astazi, in schimb, designul tortului aduce acel aer de nemaivazut.

Trebuie sa va ganditi din timp ce umplutura va doriti sa aiba tortul. O alta posibilitate de a multumi toti invitatii sau mai bine zis gusturile lor, ar fi ca fiecare etaj al tortului sa aiba o compozitie diferita. O alternativa noua si frumoasa la tortul miresei ar fi si acele prajituri in miniatura numite ”Cupcakes” asezate pe un suport in forma de piramida de obicei, si care pot fi oferite ambalate in cutii  invitatilor care doresc sa plece mai devreme. In felul acesta poti alege mai multe tipuri de prajituri si poti satisface mai usor toate gusturile.

In speranta ca v-am fost de ajutor va dorim sa aveti evenimentul pe care vi-l doriti si nu uitati sa va si distrati la maxim !!!

Leave a Replay

Despre noi

GO-Records Studio a luat nastere in anul 2004 din pura intamplare atunci cand doi prieteni si-au dat seama ca au in comun fotografia si unele idei de videografie. Am inceput sa fotografiem si sa filmam evenimentele celor apropiati noua. Chiar si asa nu ne-am permis sa oferim amintiri prost realizate, astfel, cu timpul, ne-am marit cunostintele in arta fotografiei si a filmului de eveniment (… si echipa desigur).

Recent Posts

Follow Us

Contact

Ovidiu Galeș

Telefon: 0748 136 629

Mail: contact@go-records.ro

Copyright 2018 © All rights Reserved. Design by 3IDEI.COM